Zelta


Kenneln har ett nytillskott. Får jag presentera  Sandbears Rubik´s Cube. En vit/svart tik från England. Kallad Engla.

Att hämta henne var inte lätt, då jag fått alldeles tokiga råd. Det tog oss 3 extra dagar, mycket pengar och en hel del besvär. Se hela historien på annan plats.

Engla är en väldigt livlig newfoundland. Det är full fart hela tiden. Hennes rörelser är underbara. Hon flyter fram. Hon är en rolig hund, med mycket idéer. På kvällarna är hon i köket och snokar runt. Kanske hon hittar en kattskål att slicka. Då springer hon in till sin favorit plats i rummet. Hon har till o med släpat in stekpannor, av gjutjärn. Allt ska till hennes plats. Så får jag gå och hämta det där, när jag ska diska. En kväll var det: 2 kastruller, 2 frysformar, en spagettisked en vanlig sked och en bunke!! Man kan bara skratta.

Hon är fullständigt vattentokig och dyker i från bryggan. Då kommer ju hela hon under vatten, men det bekymrar henne inte. Hon tar också upp föremål under vattenytan.

En väninna skulle tävla henne i vatten, men det gick inte. Engla vill bara vara med mig. Själv kan jag inte på grund av hälsoproblem.

Vi gjorde det en gång i varje fall. Då blev Engla godkänd i startklassen. Hon har också tagit SoR. Vilket är ett vattentest, skulle man kunna säga.

År 2015 gick det bra på utställningar. Hon blev BOB, ( best of  breed, hette BIR, bäst i rasen förut). Det var på Täby, minnesutställningen för Bertil Stedgren och  Ulla Segerström. Domare Gunilla Skallman.

I Kista 2015 blev hon Svensk Juniorvinnare.

Hon blev också mest vinstrikaste tik i Svenska Newfoundlandshunden östras avdelning, och 4.a i hela landet. Då var hon fortfarande unghund.

2016 har det inte gått lika bra. Hon blir/är stor, och det tar tid. Hon har alltså växt hela detta året. Men vi kommer igen.

Nu i vår, troligen mars/april, ska hon paras. Det ser vi fram emot. Fader är vald. Mer om det senare när hon är parad.